ثبت نام
ورود
ثبت پروژه جدید
جستجوی پروژه
روش کار وانیار
خدمات
بلاگ
صفحه اصلی
وبلاگ وانیار
وبلاگ وانیار
وب سایت و نرم افزار
10 نکته ناوبری وب سایت برای بهبود تجربه کاربر
10 نکته ناوبری وب سایت برای بهبود تجربه کاربر
ناوبری یکی از مهمترین جنبه های هر برنامه یا رابط است، کاربران باید به راحتی بتوانند از طریق آن حرکت کنند، به جای اینکه در صفحات متعدد در وب سایت گم شوند. تحقیقات نشان می دهد که تنها 30 درصد از کاربران وب سایت از قابلیت جستجو استفاده می کنند و اکثریت 70 درصد به طور مستقیم از ناوبری استفاده می کنند. به همین دلیل است که منوهای ناوبری اولویت بالایی دارند. حتی وب سایتی که برای رشد کسب و کار شما گارانتی ارائه می کند، اگر به نحوی طراحی شده باشد که کاربران با آن راحت نباشند، ارزشی ندارد؛ به همین دلیل است که تجربه کاربر (UX ) باید نقش حیاتی در فرآیند توسعه و مدیریت وب داشته باشد.
UX که مخفف عبارت User Experience به معنی تجربه کاربری می باشد درجه راحتی کار با وب سایت شما را توسط کاربر توصیف می کند. اگر کاربران سایت شما نتوانند به خوبی از امکانت سایت شما استفاده کنند حس بدی را نسبت به سایت شما پیدا خواهند کرد؛ اما اگر تجربه کاربران در استفاده از سایت خوشایند باشد، حس خوبی نسبت به سایت شما خواهند داشت و این حس، همان مفهوم تجربه کاربری است. ناوبری وب سایت ها مهمترین ویژگی کلی تجربه کاربر است. وجود یک سیستم هدایت خوب برای تاثیر بر بازدیدکنندگان و تمایل آنها بر ماندگاری در صفحات سایت و یا ترک آنها، بسیار حیاتی است.
متاسفانه، بسیاری از مالکان وب سایت ها اهمیت ناوبری را نمی شناسند. بسیاری از آنها بر طراحی و مالتی مدیا تمرکز دارند و توجه کمی به ایجاد تجربه کاربری ساده و آسان دارند. اگر می خواهید بازدیدکنندگان سایت خود را از دست ندهید، وقت آن است که ناوبری وب سایت خود را بهبود ببخشید.
در زیر 10 راهکار ارائه شده است که بتوانید یک تجربه کاربری مثبت در مورد ناوبری سایت خود برای کاربران فراهم آورید.
تقسیم دسته ها
سیستم ناوبری سایت شما احتمالا چند دسته، بخش و بخش های فرعی دارد. این موارد باید با عناوین خوب و متناسب با سئو نامگذاری شوند؛ اما تنها این کافی نیست. دسته بندی شما باید به وضوح و آسان در سایت دیده شود و در دسترس باشد.
محدود کردن تعداد گزینه های منو
در اغلب موارد، تعداد عناوین توصیه شده برای منو نباید بیش از ۷ یا ۸ عدد باشد. افراد زمان زیادی برای صرف کردن در سایت شما ندارند و اگر شما محتوای سایت خود را در چندین دسته مناسب سازمان دهی کنید، برای آنها خوشایندتر است. وجود تعداد زیادی عنوان در دسته بندی منو می تواند بسیار گیج کننده باشد و وقت کاربر را تلف کند و در نهایت منجر به این شود که سایت را ترک کند.
ایجاد لینک های مختلف قابل کلیک
هر عنصر ناوبری در سایت شما باید به یک لینک قابل کلیک، پیوند داده شده باشد. درباره منوهای کشویی فراموش نکنید که بازدید کنندگان ممکن است بر روی یک زیر شاخه کلیک کنند تا ببینند آیا اطلاعات یا صفحه ای در مورد آن وجود دارد یا خیر. اگر وجود دارد، اطمینان حاصل کنید که هر جا که ممکن است، لینک های قابل کلیک ایجاد کنید. با این حال، منوهای کشویی یک راه حل فرندلی و مناسب برای تلفن همراه یا صفحه های لمسی نیستند. بنابراین حفظ تعادل در اینجا نیز مهم است.
سازمان دهی ناوبری به شیوهای که کاربران انتظار دارند
شما نباید ناوبری را به عنوان فرصتی برای پیوند دادن به همه چیز بدون توجه به آنچه که هستند، ببینید. دقت کنید چگونه ناوبری در سایت شما ظاهر می شود و آیا پیدا کردن صفحات را برای بازدید کننده راحت تر می کند یا سخت تر. اگر استراتژی های ناوبری شما به نحوی است که بازدیدکننده برای یافتن صفحات مورد نظر خود مجبور باشد مدام مسیر عوض کند و به نتیجه نرسد، پس کار خود را به درستی انجام نداده اید و باید به فکر تغییر ناوبری خود و پیدا کردن راهی آسان تر برای کاربران باشید.
حذف عناوین گمراه کننده
به دنبال عناوین و پیوندهای گمراه کننده و غیر دقیق ناوبری که ممکن است بازدید کننده را گیج و یا او را آزار دهند، بگردید. این یک دلیل رایج برای ترک سایت توسط بازدیدکنندگان است. بازدید کنندگان انتظار دارند با کلیک بر روی یک لینک به اطلاعات واقعی دست یابند و اگر غیر از این باشد و یا لینک مربوطه گمراه کننده باشد، هرگز برای کاربر تجربه خوبی نخواهد بود.
لحاظ کردن ویژگی ALT برای تصاویر
اگر شما تصمیم گرفتید که یک تصویر قابل کلیک ایجاد کنید، حتما برای آن ALT را در نظر بگیرید. بدین ترتیب، همه خواهند دانست که تصویر مربوطه یک لینک است و این پیوند آنها را به کجا میبرد.
یافتن آسان ابزار جستجو
فیلد جستجو به عنوان یکی از موارد رایج و مهم تجربه کاربری در هر وب سایتی است. از طریق این بخش، شما به کاربران خود این امکان را می دهید تا به اطلاعاتی که نیاز دارند، به آسانی دسترسی پیدا کنند. در حالت ایده آل، بخش جستجو را باید در بالای سایدبار یا در قسمت هدر قرار دهید.
درست کار کردن ابزار جستجو
تنها در دسترس بودن بخش جستجو کافی نیست؛ بلکه بسیار مهم است که این بخش به درستی کار کند. صفحه نتایج جستجو در سایت شما باید همیشه نتایجی را ارائه دهد؛ مثلا محصولات و آیتم های مرتبط را نشان دهد. یک نتیجه جستجو که به کاربر پیام "هیچ محصولی یافت نشد" را نمایش می دهد، استراتژی خوبی نیست.
اضافه کردن لینک ها به صفحه اصلی
ممکن است کاربران بخواهند پس از چک کردن صفحات دیگر به صفحه اصلی باز گردند؛ صفحه اصلی معمولا جایی است که آنها می توانند یک سفارش ثبت کنند، اطلاعات تماس را پیدا کنند، یا به صفحه دیگری دسترسی داشته باشند که نمی توانند از جایی که هستند، آن را بیابند. هرگز بازدید کنندگان را مجبور نکنید که از ویژگی "بازگشت" مرورگر برای رفتن به صفحه اصلی استفاده کنند. سایت شما باید یک لینک به صفحه اصلی در تمام صفحات، ترجیحا از طریق لوگوی سایت، ارائه دهد.
استفاده خوب از رنگ ها
رنگ ها می توانند تفاوت را در بخش های مختلف سایت که قرار است متمایز از هم باشند، ایجاد کنند. از رنگ برای تمایز نوار ناوبری خود استفاده کنید و آن را برای بازدیدکنندگان قابل مشاهده کنید.
شما باید بدانید که آنچه طراحی میکنید برای کاربران است و نه برای خودتان. بنابراین داشتن یک رویکرد استراتژیک برای ناوبری سایت کاملا حیاتی است. پس از طراحی ناوبری سایت خود، ابتدا آن را با کاربران واقعی آزمایش کنید تا واکنش ها و پیشنهادات آنان را قبل از ارائه به مخاطبان گسترده تر ببینید. با ایجاد یک مسیر ناوبری UX ، شما می توانید پتانسیل وب سایت خود و همچنین تاثیر مثبت آن را بر کسب و کار خود به حداکثر برسانید.
615
12 شهریور 1397
مطالب مرتبط
فرم ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
شرح نظر
*
لطفا کاراکترهایی را که در تصویر می بینید در کادر زیر وارد کنید:
نظرات ثبت شده
لطفا چند ثانیه منتظر بمانید...